Nascholing voor artsen

Op basis van jarenlange casuïstiek heeft Expertisecentrum Euthanasie scholing voor collega-artsen ontwikkeld. We bieden modules aan via regionale nascholing en incompany training. We hebben aanbod voor beginnende en voor meer ervaren artsen. Onze docenten, ervaren artsen en verpleegkundigen werkzaam bij Expertisecentrum Euthanasie, verzorgen de modules. De nascholing biedt u voldoende inzicht en praktijkkennis om zelf reguliere euthanasievragen aan te nemen, te beoordelen en waar relevant uit te voeren. Kijk bij ons actuele aanbod of er een datum bij is die u past.

Expertisecentrum Euthanasie heeft een opleidingscommissie die toeziet op de kwaliteit en inhoud van de (na)scholingsmodules. De afzonderlijke scholingen duren vier tot vijf uur, waarbij aan de hand van een (audiovisuele) casus de praktijksituatie uitgebreid aan de orde komt. Ook is er ruimte om voorbeelden uit uw eigen praktijk te behandelen.

Accreditatiepunten
We organiseren de nascholingen verschillende keren per jaar, verspreid door het hele land. In de agenda ziet u waar en wanneer de nascholingen plaatsvinden. Per sessie kunnen maximaal twaalf personen deelnemen. Voor de scholing zijn onder ABAN 3 accreditatiepunten toegekend voor de online variant en 4 accreditatiepunten toegekend voor de fysieke variant. U kunt zich online inschrijven. Expertisecentrum Euthanasie heeft geen winstoogmerk en is in staat de modules voor een aantrekkelijk tarief aan te bieden dankzij financiële ondersteuning van de stichting Vrienden van Expertisecentrum Euthanasie.

Actueel aanbod
Expertisecentrum Euthanasie biedt artsen in heel Nederland nascholing aan op het gebied van euthanasie. U kunt bij ons de volgende modules volgen:

Heeft u interesse in een van deze modules, maar zit de betreffende nascholing al vol of staat er momenteel nog geen nieuwe datum in de agenda, neem dan contact met ons op via nascholing@expertisecentrumeuthanasie.nl

Incompany training
Wij bieden ook nascholingen aan in de vorm van incompany trainingen. De scholing wordt op een gewenste locatie verzorgd voor bijvoorbeeld een huisartsengroep of een instelling. Heeft u interesse, stuur dan een e-mail naar nascholing@expertisecentrumeuthanasie.nl

Webinars ThaNet in samenwerking met Expertisecentrum Euthanasie
Hoe beoordeel je een psychiatrisch euthanasieverzoek? 

De verzoekfase voor alle hulpverleners 

Second opinion in het kader van een psychiatrisch euthanasietraject

 

Lesdagen

Euthanasie in de praktijk

La Vie Utrecht 15 oktober 2024, 15:30 – 20:00 uur

Euthanasie bij psychiatrie

La Vie Meeting Center 5 november 2024, 15:30 – 20:00 uur

Euthanasie bij een stapeling van ouderdomsaandoeningen

La Vie Meeting Center 20 november 2024, 15:30 – 20:00 uur