Expertisecentrum Euthanasie in coronatijd

Welke gevolgen heeft de tweede lockdown voor de hulpverlening van Expertisecentrum Euthanasie? “We zorgen dat patiënten er zo weinig mogelijk last van hebben”, zegt bestuurder Sonja Kersten.

Lees verder

Vriendennieuws

Even mailen met…Jesse van Venrooij

Filmmaker Jesse van Venrooij maakte Dokter Kees, een documentaire over de zoektocht van een arts naar de wil van zijn demente patiënt Willy. Hoe was het om deze documentaire te maken?

Webinar: euthanasie bij stapeling van ouderdomsklachten

We kunnen elkaar nog niet live ontmoeten. Maar met het VvEE-webinar ‘Euthanasie bij stapeling van ouderdomsklachten’ komen we wel heel dichtbij. Een webinar is een virtuele bijeenkomst via internet. U kunt thuis, vanaf uw computer, laptop of tablet het hele programma volgen.

Webinar ‘euthanasie bij dementie’ gemist?

Op vrijdag 5 maart hebben de Vrienden van Expertisecentrum Euthanasie voor de eerste keer een virtuele vriendenbijeenkomst georganiseerd. Een zogenoemd webinar met als thema euthanasie bij dementie.

Wachtlijst psychiatrie te lijf

Vanwege het tekort aan psychiaters is de wachttijd bij Expertisecentrum Euthanasie voor hulpvragers met een psychische stoornis opgelopen tot twee jaar. Dat moet veranderen. Met uw steun is het expertisecentrum een intensieve campagne gestart.

Even mailen met…Sonja Kersten

Welke gevolgen heeft de tweede coronagolf voor de hulpverlening van Expertisecentrum Euthanasie? Bestuurder Sonja Kersten geeft antwoord.

‘Vanaf 2013 heb ik uw warme steun ervaren.’

Het is een vast onderdeel van de vriendenbijeenkomsten: de bestuurder van Expertisecentrum Euthanasie, vertelt over de ontwikkelingen bij het expertisecentrum. Scheidend bestuurder Steven Pleiter praat u voor de laatste keer bij.

Columns

Dodelijk dilemma
We worstelen allemaal met de coronapandemie. Thuis, en op het werk. Cisca Peters, verpleegkundige bij Expertisecentrum Euthanasie, wil niemand besmetten en is “dus best een strenge pleeg”. Maar dan valt Arie haar in de armen.
Lees verder
Meer Columns

Blijf op de hoogte met onze vriendennieuwsbrief

Ontvang 3 keer per jaar de nieuwsbrief 'vrienden voor het leven' in uw mailbox