‘De consulent is onmisbaar in de huidige euthanasiepraktijk.’

Met steun van de stichting Vrienden van Expertisecentrum Euthanasie introduceerde het expertisecentrum in 2015 de consulent euthanasie.

Lees verder

Vriendennieuws

‘Wat mijn zusje heeft meegemaakt, mag niemand overkomen.’

“Mijn jongste zus Marijke kreeg in december 2013 een ernstig herseninfarct. Na zes maanden intensief revalideren mocht ze naar huis: halfzijdig verlamd en met volledige afasie, waardoor ze niet meer kon praten. Zo wilde ze niet leven, besloot ze. Met de huisarts werd de datum voor de euthanasie afgesproken, 10 juni 2014, en ze nam afscheid van familie en vrienden. Toen puntje bij paaltje kwam trok de dokter zich terug.

Even mailen met…Jacob Kohnstamm

  Begin dit jaar nam Jacob Kohnstamm (71) afscheid als coördinerend voorzitter van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie. Hoe kijkt hij naar de Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding (Wtl)?   “Bij de totstandkoming van de wet werd

Vrienden enthousiast over webinars

De coronamaatregelen dwongen de stichting VvEE vorig jaar tot het schrappen van fysieke vriendenbijeenkomsten. In plaats daarvan hebben we digitale bijeenkomsten georganiseerd.

Expertisecentrum Euthanasie in coronatijd

Welke gevolgen heeft de tweede lockdown voor de hulpverlening van Expertisecentrum Euthanasie? “We zorgen dat patiënten er zo weinig mogelijk last van hebben”, zegt bestuurder Sonja Kersten.

Even mailen met…Jesse van Venrooij

Filmmaker Jesse van Venrooij maakte Dokter Kees, een documentaire over de zoektocht van een arts naar de wil van zijn demente patiënt Willy. Hoe was het om deze documentaire te maken?

Webinar: euthanasie bij stapeling van ouderdomsklachten

We kunnen elkaar nog niet live ontmoeten. Maar met het VvEE-webinar ‘Euthanasie bij stapeling van ouderdomsklachten’ komen we wel heel dichtbij. Een webinar is een virtuele bijeenkomst via internet. U kunt thuis, vanaf uw computer, laptop of tablet het hele programma volgen.

Columns

De vlucht voorwaarts
Het was de derde keer dat ik een spoedcasus aannam. Spoed betekent dat de euthanasie in principe binnen twee weken wordt uitgevoerd. Dennis was vijfentwintig en terminaal: botkanker met uitzaaiingen in de longen.
Lees verder
Meer Columns

Blijf op de hoogte met onze vriendennieuwsbrief

Ontvang 3 keer per jaar de nieuwsbrief 'vrienden voor het leven' in uw mailbox